Monday, April 25, 2011

Volání podvědomí

Zpráva z denního tisku ze dne 3.3.:

Dlouho očekávaná novinka je tady! Počítač, pro jehož řízení nepotřebujete ani myš ani klávesnici a který snadno porozumí myšleným slovům a pojmům. Tajemství spočívá v malém skeneru, který snadno připevníte na hlavu a který pomocí magnetické rezonance monitoruje a analyzuje chemické změny v mozku a přenáší elektrické signály do počítače. Vy tak snadno pohybujete kurzorem pouhou myšlenkou či přenášíte slova z hlavy na obrazovku počítače! NOTouch, jak se nejnovější vynález jmenuje, určitě nesmí chybět ve vaší domácnosti.

Chat:

4. 5. 18:02

Matteo: Čau, tak už to mám!

Andy: Notouch? Tak to je super! Jak to funguje, jede ti to?

Matteo: Jj. Však ted tu sedím, mám na hlavě připevněný jenom takový malý přístrojek a když na něco pomyslím počítač hravě reaguje :)

Andy: Tak to je bomba! Určitě se za tebou stavím, chci to vyzkoušet! Musí to být super nic nedělat, zatímco na počítači se děje co chceš :) Budeš na tom moct hrát i nějaké střílečky?

Matteo: Snad jo! Pojdme hrát, chci to vyzkoušet!

5. 5. 21:38

Andy: hoj! Tak co? Se od toho neumíš odtrhnout, že? :)

Matteo: Jj:)Nějak mě to dost chytlo... a našel jsme hromadu věci, které můžu na netu dělat a které mě v životě nenapadly:)

Andy: Jak jako nenapadly?

Matteo: Já nevím, nějak jsem zjistil, jakou sílu můžu pomocí internetu mít :)

Andy: hm, zajmavé...

Zpráva z denního tisku ze dne 12. 6. :

NOTouch trhá rekordy! Eshopy s elektronikou si velmi pochvalují znatelně vyšší zisky a také nárůst zákazníků, kterých očividně neodlákala ani vyšší cena. Nová, bezdotyková technologie řízení počítače si našla zalíbení mezi tisíci v spokojených uživatelů, kteří bez problému přesedlali ze staré konzervativní formy počítače. NOTouch si ovšem našel také mnoho odpůrců, hlavně z řad akademiků doktorů a psychologů, kteří apelují na ještě neprozkoumané a klinicky neověřené vlivy na psychiku uživatele.

2. 6. 17:56

Andy: Hej, jak ses dostal do top desítky? Tě ten nový komp začal poslouchat i u hraní? Nebo si střílel celý týden v kuse? :)

Matteo: To je o skillu, musíš umět, ne? :)

Andy: co tak najednou?

Matteo: Víš jak, NOTouch mě pořád překvapuje :) Ale k té top desítce...jsem našel nějaké cheaty na ruském webu, tak jsem to použil..

Andy: Si blázen, to není fér, si zahráváš…

Matteo: Njn, nějak se mi to zalíbilo :-P

5.6. 14:36

Andy: Ahoj!

Matteo: Čus, nemám čas, pracuju na něčem…

Andy: Na čem?

Matteo: Stav se a uvidíš :)

10.6.22:38

Andy: ty, mě se to nějak nelíbí... Není to protizákonné?

Matteo: co jako? Hackování?

Andy: no...

Matteo: no, možná trochu, ale tak když si to hlídáš tak se ti nic nemuže stát :)

Andy:jak jako hlídaš? Co si hlídáš když se někomu nabouráváš na server nebo do účtů na sociální síti? Si myslíš, že když máš nejnovější počítač tak si můžeš dělat co chceš?

Matteo: No dělám to tak aby mně nebylo vidět :)

Andy: A to jako umíš odkud?

Matteo: pořád se učím :)

Andy: aby ses do něčeho nenamočil... :-/

25. 6. 19:25

Matteo: jukni, co mám: odkaz

Andy: co to je?

Matteo: naboural jsem se do systému jedné banky a vypadá to, že se mi podaří z toho něco vytěžit...

Andy: COŽE? Jsi normální? Hej, tobě nějak poslední dobou přeskočilo! Uvědomuješ si, co to vůbec děláš?

Matteo: aale, ty jsi srab...mi neříkej, že by se ti nelíbilo mít o nějaký ten peníz navíc?

Andy: Jak myslíš no...a odkud to vůbec umíš? Dyt to musí být hrozně těžké ne?

Matteo: Hej, nevím, nějak mi to všechno jde líp...možná, že jsem objevil svoje tajné schopnosti :) a taky se mi zdá, že z tím novým kompem to je nějak jednodušší :)

7.7. 14:10

Andy: čest, co pořád děláš, že se vůbec neozýváš?

Matte: ještě ty začínmej, jsi jak naši :-/ ...chystám něco veeelkéého:)

Andy: co jako?

Matteo: neřeknu, bys mi to zase vymlouval. A vůbec, nemám čas, makám:)

Andy: aby ses z toho nepotento..jsi tak zaslepený tím NOTouchem a tou tvou „práci“, že už nemáš čas ani na kámoše... :-/

Zpráva z denního tisku ze dne 12.8.:

Pachatel, který celý měsíc vykrádal účty a heackoval servery byl konečně dopaden! Speciální policejní jednotky sestaveny s IT specialistů, po intenzivním pátraní viníka vysledovaly a přistihli ho doma, dá se říct při dalším činu. K překvapení všech kriminalistů se jedná o osmnáctiletého studenta, který neuvěřitelným způsobem dokázal prolomit všechny ochranné systémy. Způsobené škody bankám sahají ke stotisícím. Mladík, který takto chladnokrevně kradl, tvrdí, že si neuvědomoval, že dělá něco nezákonného. Programátoři nechápou jak někdo tak mladý bez prakticky žádného vzdělání v oboru mohl něco takového dokázat, tvrdí, že je to prakticky nemožné. Mladík je ve vazbě a probíhají výslechy.

Zpráva z denního tisku ze dne 4.9.:

Šokující zpráva! Mladý Mateáš Vilko bude možná zproštěn viny na základě důkazů a výpovědí svědků jež svědčí o jeho nevinně. Naše redakce celý tento případ zmapovala a přinášíme vám exkluzivní správy týkající se jeho možného vysvobození z vazby. Ze sdělení svědků a hlavně díky svědectví Mateašova kamaráda Andrease policie zjistila , že všechno začalo, když mladík dostal nejnovější počítač NOTouch. Jeho technologie funguje na principu analýzy chemických změn v mozku. Laicky řečeno, malý skener monitoruje myšlenky uživatele, které následně promítá v podobě daných úkonu na obrazovku počítače. U mladíka však, po měsíci používaní tohoto nejmodernějšího stroje začalo docházet k určitým změnám v chování, které ovšem nebyly rozpoznatelné na první pohled. Mateáš se najednou začal mít sklony k nelegální činnosti na internetu. Podle nejnovějších bádání vědcu za to může právě již zmíněný počítač NOTouch. Nedávné výzkumy totiž dokázaly, že toto není ojedinělý případ. Změny v chování už psychologové vystopovali ve více případech. Toto je volný překlad práce jednoho psychologa, který přišel ze zásadním objevem , jež určitě nedá spát hlavně výrobci počítače NOTouch.

„(...) Díky mistru Freudovi a jeho psychoanalýze, předpokládáme, že se lidská psychika skládá z vědomí a podvědomíí. V našem podvědomí je uloženo velké množství „informací“, tedy vzpomínek, pocitů, asociací, postřehů, i podprahových vjemů. Domníváme se, že případy náhlých změn v chování uživatelů počítače NOTouch tkví právě v „ozývání se“ z nitra mysli právě podvědomí. Dochází takto k jistému rozdvojení mysli, kdy člověk aniž by si to uvědomoval nerealizuje svá požadavky, ale je ovlivňován svým podvědomí, které často skrývá nesčetná zatajená fakta, přání nebo úchylky. Mnohdy se jedná o sexuální, recidivistické či masochistické pudy.(...)“

Zase se ukazuje jak pravdivé je rčení „Není všechno zlato, co se blýská. „ Zatím nevíme, jak celý případ Mateáše Vilka skončí, ale už ted je jasné, že o tohoto typu problémech ještě hodně uslyšíme. A v případě, že psychologové mají pravdu, je dost možné, že vyrobci počítače NOTouch by se měli připravit na právnické bitvy z nespokojenými a postiženými uživateli.

1 comment:

  1. Byl si tedy Mateáš vědom toho, co dělá, když chatoval s kamarádem?

    ReplyDelete