Wednesday, September 7, 2011

Vztah médií a parapsychologie

Svět technologií se ocitá na hranici svých možností. Je tedy zapotřebí začít přemýšlet nad dalším vývojovým stupněm médií. Poslední stupně mediálního světa měly spojitost s technologiemi a bez nich se neobešly. Nyní se skupinky lidí začínají věnovat novému druhu média, které nejen že nevyžaduje techniku, nybrž ani cokoliv materiálního. Navíc ani nespotřebovává žádnou hmotnou energii.

Pokud se tedy chceme bavit o nové vlně médií, musíme ji nutně nazvat astrálním cestováním.

Jedná se o vědecky těžko vysvětlitelné zážitky z cest mimo fyzické tělo a bádání ve světě, o kterém již víme celou dobu své existence, ale ještě nikdy předtím jsme nedokázali vysvětlit nevysvětlitelné jevy, jenž nás zaplavují od nepaměti. Nejedná se jen o příběhy okolo různých bohů, ale i o existenci paranormálních jevů, nebo geniálních lidí, kteří jsou nadměrně talentovaní, například někteří autisté s matematickým nebo jiným uměleckým nadáním. Věcí, ve kterých se astrální cestování objevuje během našeho života je mnoho, ale ty bych spíše doporučil k samostudiu.

V této studii chci ukázat možnost transformace médií od fyzického k čistě myšlenkovému. V případě, že lidstvo průkazně ovládne možnosti nefyzického světa a dokáže kdykoliv vybudit tento stav, můžeme mluvit o revoluci v mediálním světě přesahující velikost a důsledky nástupu internetu i mobilní komunikace. Spíš by se dal tento stav přirovnat k objevení využití ropy k vytváření energie. Stejně jako výzkum v ropném průmyslu i astrální cestování jako médium musí projít dlouholetým vývojem a prokazováním. Až jej budeme umět naplno využít, budeme jej moci nazývat médiem.

Z historie víme, jakým způsobem byla zneužita všechna předchozí nová média a podle toho si dokážu představit, jakým způsobem by dokázala současná společnost využívat mimotělní zážitky. Důležitý je zde fakt, že lidé prožívající cíleně nefyzický kontakt, popisují své pocity jako několikanásobně silnější než ve fyzickém těle. Takto silně prožité emoce mohou ovšem vyvolávat závislost na daném prožitku. Další zkušenosti mluví o sexuálním spojení a jeho nemožnosti opakovat jej stejně intenzivně jako ve fyzickém světě.

Velice zajímavým důsledkem tohoto média by mohlo být snižování celkové populace. Za předpokladu, že by tomu lidé propadli podobně jako před sedmi lety facebooku, by se dalo spočítat, jak dlouho by trvalo než by se počet obyvatel na světě snížil.

Otázka tedy zůstává: Je pro nás astrální cestování dobré nebo ne? V odpovědi můžeme jako vždy najít dva úhly pohledu. Nechám na vaší představivosti, jaké důsledky mohou oba mít.

Jako první tento fenomén začal studovat již v sedmdesátých letech Robert A. Monroe a své poznatky a zkušenosti sepsal v knize Cesty mimo tělo. Z jeho knih a experimentů vychází všechny ostatní badatelé v této oblasti.


Lukáš Hynčica

341665

No comments:

Post a Comment